FAQ om optagelse 2025
Overvejer du at søge ind på Ordrup Gymnasium?
På denne side har vi samlet en række spørgsmål og svar om optagelse på OG. Hvis du ikke finder det, som du søger, er du altid velkommen til at skrive til os på kontor@ordrupgym.dk
Hvordan bliver man optaget på OG?
Man søger via Optagelse.dk senest 1. marts.
Hvornår får jeg besked om, hvor jeg skal gå?
Alle institutioner giver besked medio maj til de elever, der har fået reserveret en plads på skolen. Du får altså et brev i din e-boks.
Hvem kommer ind?
Først fordeles pladserne mellem dem, der har OG som 1. prioritet. Er der for mange, er det dem med kortest transporttid (cykel eller offentlig transport) til OG, der kommer ind. Er der stadig ledige pladser, når alle 1. prioriteter har fået plads, er det dem, der har OG som 2. prioritet, og som ikke er kommet ind på deres 1. prioritet, der får plads – igen fordelt efter transporttid.
Jeg bor tæt på OG, men overvejer at søge et gymnasium længere væk som 1. prioritet og OG som 2. prioritet. Kan jeg være sikker på at komme ind på OG, hvis jeg ikke får min 1. prioritet opfyldt?
Nej, hvis vi bliver fyldt op af 1. prioritetsansøgere, er der ikke plads til 2. prioriteter. I så fald undersøger ministeriet, om der er plads på dine lavere prioriteter. Er der heller ikke det, bliver du fordelt til et gymnasium, som ligger max 45 minutter fra din bopæl, uanset om du har ønsket det eller ej.
Hvad har det normale afstandskriterium været på OG?
Vi har de seneste år kunnet optage alle 1. prioritetsansøgere, hvilket betyder, at vi både har elever, der bor tæt på og nogle, der kommer langvejs fra. Da vi har samme kapacitet (10 klasser), som vi plejer, regner vi ikke med, at det ændrer sig væsentligt. Vi kan dog aldrig forudse søgningen.
Er der regler for forældreindkomst?
Nej, de regler er afskaffet igen. Din optagelse på et gymnasium afhænger ikke af dine forældres indkomst, men alene af hvor du bor.
Er der fri adgang til OG?
Hvis du opfylder betingelserne for uddannelsesparathed, er du velkommen på OG. Men opfylder du ikke betingelserne og består ikke optagelsesprøven, kan du ikke komme ind på OG.
Er der forrang på OG?
Hvis du er en del af den kommunale eliteidrætsordning i Gentofte, kan du søge forrang til OG i forbindelse med din ansøgning. Forrang betyder, at du kommer forrest i køen til OG, uanset hvor du bor. OG optager årligt typisk 25-30 elever på den kommunale eliteidrætsordning samt Team Danmark-ordningen.
Jeg bor langt væk fra OG, men regner med at flytte til området til sommer. Hvad gør jeg?
Undervisningsministeriet har bestemt, at alle søger ind med den folkeregisteradresse, de har i forbindelse med ansøgningen. Når du er flyttet, kan du rette henvendelse til OG, og høre om vi har plads, ligesom du skal kontakte regionen, som kan hjælpe med at skaffe dig en plads på et lokalt gymnasium.
Hvordan håndteres bopæl i udlandet i forbindelse med optagelse og transporttid?
Undervisningsministeriet udmeldte til optaget i 2023, at ansøgere fra udlandet får administrativt fastsat transporttid på 23 minutter.
Hvornår skal jeg til optagelsesprøve?
Du skal til optagelsesprøve, hvis du ikke opfylder kravene til optagelse i gymnasiet. Hvis du kommer fra en prøvefri skole, er der optagelsesprøve ultimo april. Hvis du ikke er erklæret uddannelsesparat, er der optagelsesprøver i juni. Optagelsesprøven er en fire timer skriftlig prøve efterfulgt af en mundtlig samtale med rektor. Læs mere her: https://www.uvm.dk/gymnasiale-uddannelser/adgang-og-optagelse/optagelsesproeven
Hvad sker der, hvis jeg vil gå 1.g om?
Hvis du går på OG, skal du tale med din studievejleder om muligheden. Så længe, du ikke melder dig ud af skolen, skal du ikke søge via Optagelse.dk. Hvis du går på en anden skole, men ønsker at gå 1.g om på OG, eller du har været meldt ud af skolen, skal du søge via optagelse.dk på lige fod med andre.
Kan jeg søge ind på OG nu, hvis jeg først skal et år på efterskole eller til udlandet?
Nej, man kan ikke længere søge ind året før, man skal gå i gymnasiet. Den såkaldte “overligger”-status er afskaffet. Du skal derfor huske at søge ind næste år, når du er afsted på efterskolen eller i udlandet.