Biologi
I biologi arbejder du med mange facetter af liv, bl.a. hvordan kroppen fungerer, gener og DNA, sundhed og sygdom og natur, evolution, økologi og miljø. Du vil både teoretisk og i praksis komme til at undersøge, hvordan organismer – mennesker, planter, dyr og mikroorganismer – udvikler sig og påvirker hinanden.
Du vil også få indblik i, hvordan medicin og bioteknologi fungerer og kan bruges både til sygdomsbekæmpelse og til at påvirke biologisk produktion, fx i landbruget. Bæredygtighed og naturbevarelse samt de etiske aspekter i forbindelse med bioteknologi og miljøproblemer er også vigtige temaer. Gennem undervisningen får du et generelt indblik i de biologiske processer, der foregår i verden omkring os!
I biologi kommer du til at lave undersøgelser og eksperimenter i en stor del af undervisningen, og ofte skal du selv være med til at designe forsøg. Det foregår på skolen, men du vil også opleve at komme ud på fx DTU, KU, ZOO og andre forskningsinstitutioner eller virksomheder, der beskæftiger sig med biologiske emner. Feltundersøgelser foregår ved stranden, i skoven og i søer omkring os eller på studieture i ind- eller udland!
På OG har alle klasser biologi på C-niveau. Biologi på A-niveau indgår i studieretningen ”Miljø og Sundhed”, og faget kan desuden vælges som valgfag i 3.g.
Du kan læse mere om faget og eksamen på hhv. C-, B- og A-niveau i læreplanen her.