Historie
Historie er et obligatorisk fag på A-niveau, hvilket betyder, at du skal have faget i alle tre gymnasieår. Historie handler om, hvordan mennesker har levet sammen, og om hvordan de har opbygget samfund og bearbejdet naturen fra det gamle Ægypten til i dag.
Vi arbejder med centrale begivenheder og udviklingslinjer i Verdens og Danmarks historie, og det er med til at udvikle dine kritiske, analytiske og kreative evner. Faget styrker din evne til at stille spørgsmål til fortiden, for at du bedre kan forstå nutiden og få mulighed for at være aktiv i samfundsdebatten – og for at du kan få styrket din historiske bevidsthed og identitet.
Centralt i faget historie står kildekritikken, som er navnet på det værktøj, historikere bruger til at undersøge og vurdere, om vi kan have tillid til udsagn (tekster, billeder, film, reklamer etc.) om og fra fortiden. Fra 1.g vil du derfor blive trænet i at kunne læse tekster etc. og undersøge, hvad vi kan få at vide om fortiden igennem dem. Kildekritik er på mange måder almindelig sund fornuft, men kræver træning og grundighed – men også at du kan leve dig ind i fortiden, så du kan forstå meningen med kilderne.
I historie vi du også komme på forskellige ekskursioner i København og omegn. Fx ser vi på arkitekturen og byrummet i København, vi ser på moderne kunst og taler om identitet og kultur i dagens Danmark.
Du kan læse mere om faget og eksamen i læreplanen her.