Naturgeografi
Naturgeografi er et naturvidenskabeligt fag, hvor du lærer om processer og naturforhold på Jorden, fx om den geologiske udvikling, om pladetektonik og vulkaner, klima og vejrprocesser og om deres betydning for menneskers livsvilkår. Du vil også arbejde med, hvordan energiråstoffer som fx kul, olie og naturgas dannes og udnyttes, og hvilke andre former for energiressourcer, fx vedvarende, mennesker kan udnytte forskellige steder i verden.
Klimaændringer, både naturlige og som følge af menneskelige aktiviteter, er en del af naturgeografi, og vi undersøger konsekvenser af klimaændringer og ser på muligheder for bæredygtig udvikling. Istider og landskabers udformning af både istiderne og som følge af menneskers udnyttelse til bebyggelse, landbrug og ressourcer vil ofte være et tema i undervisningen.
Naturforvaltning af både vandressourcer og landskaber kan indgå. Du vil i naturgeografitimerne komme til at arbejde med geologiske og geografiske kort og modeller – både digitale kort og andre typer kort og modeller, hvor globale og mere lokale forhold udforskes.
I naturgeografi indgår ekskursioner, feltundersøgelser og eksperimentelt arbejde i en stor del af undervisningen. Du lærer at opstille hypoteser og anvende systematiske metoder til at undersøge forskellige naturfænomener, og du arbejder skriftligt med at lave journaler og andre opgaver.
Naturgeografi indgår i en række studieretninger på C-niveau, og i 3.g kan du vælge at løfte faget til B-niveau. Du kan også vælge naturgeografi på C-niveau i 3g.
Du kan læse mere om faget og eksamen i læreplanen her.