Religion
Ved at lære om forskellige religioners historiske oprindelse, udvikling og nutidige udtryksformer bliver du bedre rustet til de kulturmøder, den globale verden bringer med sig.
Religion i gymnasiet har ikke til sigte at undersøge, hvorvidt en religion er fornuftig og sand eller ej. Det er derimod hensigten både at undersøge og beskrive en religion indefra, dvs. ud fra de troendes synspunkt, og udefra, hvor religiøse fænomener analyseres og vurderes ud fra videnskabelige metoder så objektivt og sagligt som muligt. I religion læser vi tekster, ser film, diskuterer hjemmesider, undersøger objekter, analyserer ritualer og meget, meget mere. Når det er muligt, tager vi på ekskursioner og ser på religioners forskellige udtryksformer, som de ser ud lige rundt om os.
De store verdensreligioner er fagets omdrejningspunkt. Idet kristendommen er den største religion i verden, og en del af den danske kulturarv, er den naturligvis et kerneområde i faget. Med den senere udbredelse af den næststørste religion er islam ligeledes blevet en del af det obligatoriske kernestof. Herudover tager vi også fat på endnu en verdensreligion: fx jødedom, hinduisme eller buddhisme. Og så skal vi læse et lille ekstra emne, som kan være etik, religionskritik, anden religion eller et andet emne af etisk eller religiøs karakter.
Religion er et obligatorisk fag på C-niveau. Derudover har du mulighed for at vælge faget på B-niveau i 3.g.
Du kan læse mere om faget på C-niveau og eksamen i læreplanen her.
Hvis du er interesseret i at løfte faget til B-niveau, kan du læse mere i læreplanen her.