Filosofi
I filosofi beskæftiger vi os med tilværelsens grundlæggende spørgsmål: Hvad er meningen med livet? Vi kan så spørge videre: Er meningen med livet det samme som et godt liv? Hvad er så det gode liv? Er det at være lykkelig? Hvad er så lykke? Hvad er det gode? Er det det samme som lykke, eller kan vi tilsidesætte vores egen lykke? Er velfærd en forudsætning for lykke? Er et godt helbred? Kan vi med rimelighed vurdere, om andre er lykkelige? Om vi selv er?
I filosofi stiller vi fokus på alt det, vi undrer os over, og bruger denne undren over tilværelsen konstruktivt – og måske kommer vi lidt tættere på, hvad der er meningen med livet.
Filosofi er både vores hverdagsgrublerier og en faglig tradition med forskellige discipliner. I gymnasiet beskæftiger vi os med den faglige tradition, men kombinerer det med den spontane undren. At undre sig er grundlæggende for filosofi.
I faget kommer du til at arbejde de store filosoffers egne tekster og andet aktuelt materiale. Undervisningen er organiseret i to til fem emneforløb, der tilsammen berører det humanistiske, det samfundsvidenskabelige og det naturvidenskabelige fagområde.
På OG kan du vælge faget filosofi på C-niveau i 3.g.
Du kan læse mere om faget og eksamen i læreplanen her.