Samfundsfag
I samfundsfag lærer du at orientere dig i en kompliceret verden og at forstå de kræfter, der har indflydelse på det moderne samfunds udvikling. Du udvikler evnen til at skelne mellem fakta og myter samt til at gennemskue andres argumenter, hvorved din lyst til at deltage i den demokratiske debat styrkes. Du lærer at anvende teorier og metoder til at forstå den lokale, nationale og globale udvikling, og du arbejder med at indsamle, bearbejde og fortolke forskellige former for materiale.
Samfundsfag består af de fire samfundsvidenskabelige discipliner sociologi, økonomi, politologi og studiet af internationale forhold. Hertil kommer samfundsvidenskabelig metode.
I undervisningen lægges der stor vægt på at styrke din evne til at argumentere på et fagligt grundlag, så du er godt rustet til deltagelse i aktuelle diskussioner om samfundsmæssige problemstillinger.
Ud over den almindelige undervisning vil du også deltage i aktiviteter ud-af-huset, fx et besøg i Folketinget, på Gentofte Rådhus eller i Dansk Industri. Måske er du også heldig at komme på studietur til Bruxelles, hvor du kan besøge NATO samt forskellige EU-institutioner.
Samfundsfag er et obligatorisk fag på mindst C-niveau. På OG indgår faget på B-niveau i studieretningen International Kultur – og på A-niveau i studieretningerne Globale Studier og Samfund og Erhverv. Hvis du ønsker at løfte faget til et højere niveau, end det du har på din studieretning, udbydes samfundsfag som valgfag på B- og A-niveau.
Du kan læse mere om faget på A-, B- og C-niveau samt eksamen i læreplanen her.